tiistai 7. elokuuta 2018

Tuoksuetikka

Tätä olin ajatellut säästellä johonkin sadepäivään, mutta kun nyt pullo tyhjeni, niin sama se kirjoittaa tässä välissä. Kun tuli se yksi kuva otettua.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan tuoksuetikka on vettä, etikkaa ja eteeristä öljyä. Simppeliä. Keitä vesi, anna sen jäähtyä. Kaiva kaapista miehen ystävien tuoma ja ukkoporukan yhdessä tyhjentämä kossupullo, tai sosialisoi anopin mehupullovarastosta yksi. Tai jos hifistelet, niin osta ihan uusi pullo tätä varten. Kaada pulloon 4dl vettä, 1dl etikkaa ja lisää eteerinen öljy, noin 30 tippaa. Tai minä laitan sen verran, pidän että se ihan oikeasti tuoksuukin joltain. Korkki kiinni ja hölskytä. Varoita miestä, että pullossa ei ole kossua, vaan ihan jotain muuta ja siksi se on siivouskaapissa.

Tuoksuetikka sopii pyykinpesuun huuhteluaineen tilalle, tästä huuhteluaineesta muuten ei pahastu kestovaipat eikä tekniset vaatteet. Koneelliseen semmoinen sopiva loraus, oman koneen koon ja mieltymysten mukaan, löydät oman määräsi kyllä. Ravista ennen lisäystä, koska öljy kelluu pinnalla. Viisaammat varoittavat käyttämästä sitrusöljyjä, koska ne voivat hapertaa pesukoneen tiivisteitä. En tiedä, en ole kokeillut.

Suihkepulloon puolisen desiä ja loput vettä ja sinulla on kaikkeen sopiva siivousaine, varaudu miehen pettymykseen kun keittiö tuoksuukin pullalta, koska suihkeesi sisältää kardemummaöljyä, eikä sitä pullaa sitten olekaan. Lepytä mies leipomalla. Siistissä keittiössä on kiva leipoa.

Itse arvostan tässä sitä myrkyttömyyttä, teolliset aineet eivät ole hyvä juttu pienten siivousapurien käsissä. Ja lähes rajatonta tuoksuvalikoimaa, minua ainakin tympäisee iänikuinen sitrus, ruusu ja laventeli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti