tiistai 7. elokuuta 2018

Erimielisyyttä perhesuunnittelusta

Eli montako lasta on liikaa? 
Tai tässä tapauksessa tipua. Armaat kanaseni kärsivät helteiden mukanaan tuomasta kroonisesta tipukuumeesta. Jokainen vuorollaan levyttää pesässä sylkien silmilleni karmaisevia kirouksia, kun heivaan jälkikasvusta haaveilevan kaljumahaisen pyrstökkään tukalaan ulkoilmaan. Vain huomatakseni, että se vauvakuumeinen sulkapallo on palannut pesään ennenkun ehdin itse edes pois kanalan nurkalta. Yritin tänään selittää neljälle rouvalle, että meidän isäntä ei missään nimessä anna laajentaa kanalaa rehuvarastoon, eli perhesuunnittelua on pakko harrastaa, vaikka minäkin olen tipunarkkari. Helppo vierittää syy miehelle. Tuo vaalein tämän hetken levyttäjistä sai sitten nimen Raivotar. Ikinä ennen ole kanan sellaisella berserekkiraivolla nähnyt käyvän kiinni käteen, tai tässä tapauksessa hihaan ja tapporavistavan (koiraihmiset tietää termin) hihasta
Raivotar
viimeisetkin hengenrippeet kartanolle. Tämän kanan kanssa en kyllä käy mitään moniviikkoista neuvottelua hautomisesta, se joko lopettaa tai hautoo. Luultavasti sitä jälkimmäistä. Eristysselli #2 pitää virittää kasaan, tuon syöjättären alta en nimittäin ala päivittäin ylimääräisiä munia noukkimaan. Siirtokin pitää luultavasti suorittaa hitsaushanskat ja haarniska päällä. Mistä saa ostaa haarniskoita? 

kääpiökochinit
Kanat eivät ottaneet kuuleviin korviinsa selityksiäni siitä, että 9 neliön kanalaan ei voi talveksi hautoa miljoonaa pikkukanaa. Selitin ummet ja lammet siitä, kuinka meillä on vielä kolme pääsiäistipua jäljellä. Tässä vaiheessa musta rouva huomautti kolmikon olevan kokonaisuudessaan kukkoja, eivätkä ne täten jää pysyvään muonavahvuuteen. Jatkoin listaani 8 kiuruvetisellä, joista kyllä kolme on kukkoja, yhdelle olen luvannut jatkopaikan. Hetan hoivissa on kolme pientä, joista yksi kasvattaa miehisiä elementtejä. Orpopirut eristyssellissä, rouvat nyt aivan unohtavat ne, vaikka Kovan Onnen Tiput on siirretty jo kanalaan pienten pallopyllyjen, eli kuuden koneessa haudotun kääpiökochinin tieltä. Lukion lyhyellä matematiikalla tämä tekee 20 tipua. Miinus ne varmat kukkopojat, KOT ja pallopyllyt on vielä täysiä mysteereitä. Siis 13 tipua, joista varmasti vielä joku paljastuu kukoksi. Tässä vaiheessa aloin itsekin olla sitä mieltä,  että joku vois vielä hautoa jokusen tipun,  koska vanhimmasta päästä on poistettava muutama kanarouva munimattomana. Pikkuisen kanalani on kuitenkin tarkoitus pitää munissa kaksi perhekuntaa. Ihan liian viisaita nuo kääkättävät terapiaeläimeni.
Hienot ayam cemani-kukot




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti