tiistai 14. elokuuta 2018

Tarttisko valmistautua?

Missä lie kuplassa olen elänyt viimeiset kuukaudet,  mutta viime yönä havahduin siihen tosiasiaan, että meille todella tulee kolmas lapsi. En tiedä miten olen onnistunut sivuttamaan tämän tosiseikan tältä valtavalta pallolta jota kannan ja kaikelta siltä epämukavuudelta mitä se on on tuonut mukanaan.

Siis pitäis vissiin valmistautua jotenkin. Mitä pienet vauvat tarvitsee? Kaikki tavarat on tallessa, kun en kakkosen jälkeen vielä ollut varma onko lapsiluku täynnä.  Mitä pitää etsiä esille? Vaatteet varmasti, turvakaukalon päälliset pitää pestä, koska kaukalo on ollut tallissa säilytyksessä. Minikokoiset kestovaipat on hommattu, heräsin kestohommaan vasta kakkosen ollessa puolen vuoden tai niillä main. Paketti 1-koon kertsejä ja pari tuttia tarttee ostaa. Eiköhän siinä ala olla tärkeimmät. Maitoa tulee tisseistä ja jos ei tule, niin maitoauto tuo kyllä korviketta. Sitä ainutta kotimaista, eli Tuutia.

Sairaalakassi pitää vissiin laittaa valmiiksi. Sen verran napakoita oli viime yönä supistukset, että alkaa tulla fiilis, ettei pötsin sisältö odottele lasketulle ajalle. Mikä passais mulle kyllä vallan mainiosti, lapset on ihania (suurimman osan aikaa), mutta raskausaika on kyllä ihan puhdasta helvettiä.  Tosin ihan vielä ei tarttis tulla, ihan niin paljon viikkoja ei ole vielä kasassa, että päästäisiin silleen pit stop-tyyppisesti pois sairaalasta. Kuka siellä viihtyy, varsinkin kun kotona on tekemistä yllinkyllin. Kokemus on osoittanut, että edellisillä kerroilla on ollut ihan liikaa rojua mukana.

Karsittu lista:
*Puhelin ja laturi, kuulokkeet jos sattuu samanlainen valittaja vieruspetiin kun viime kerralla.
*suklaa on peruselintarvike, kuuluu ruokaympyrään
*omat pesuaineet ja hammasharja
*imetysliivit ja tissirasvaa
*lisää suklaata
*omat vaatteet, sairalatamineissa ei voi kotiutua
*vauvalle vaatteet, nakuna se on sairaala-ajan, koska osastolla on aina 100 astetta lämmintä
*sukkapuikot ja kerä lankaa, villasukkia tarvitaan aina
*muistivihko ja kynä, vaikka uusien blogipostauksien hahmotteluun tai härskien kuvien piirtämistä varten
*neuvolakortti, se pitää muistaa

Siinä ne millä pärjää, ja ne mahtuu toiseen hoitolaukkuun. On se hyvä, että tuli kirjoitettua lista, niin tietää mitä heittelee laukkuun siinä supistusten voimistuessa ja odotellessa miestä rehunsiirrosta kuskin hommiin. Sini, jos viime tippaa ei olisi keksitty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti