lauantai 6. huhtikuuta 2019

Sormiruokailua

Ihan vaan muutama sananen tässä, kun maanantaina pitää neuvolaan ja koska neiti on nyt 6kk, niin siellä aletaan kysellä kiinteistä. Niitä pitää kuulemma alkaa antaa just sinä maagisena päivänä, kun lapsi on puoli vuotta. Eikä siinä mitään, hyvä asia on, että lapsi tutustuu erilaisiin makuihin mahdollisimman aikaisin ja monipuolisesti. Vaan miksi, voi miksi, pitää neuvolatätien kysyä, että montako pilttipurkillista lapsi syö. Oma neuvolantäti osaa olla jo sitä kysymättä, kun tietää, että meillä sormiruokaillaan, ja määriä on mahdoton arvioida. Syö mitä syö, joskus menee enemmän ja joskus vähemmän.

Mutta miksi sormiruokailu? Siksi että mä olen laiska ja mukavuudenhaluinen. On paljon mukavampi itse syödä lämmintä ruokaa ja samalla lapsi maistelee parhaassa tapauksessa sitä samaa sapuskaa. Sotkua tulee, sehän on selvä, mutta tiskirätillä ja keittiösuihkepullolla pärjää hyvin. Laiskuus taas tulee määrääväksi tekijäksi sen ruuanlaitoin kohdalla, nappaa ruuasta päältä osan pois ja maustaa vasta sen jälkeen suolalla. Ei tarvitse raahata kassitolkulla pilttipurkkeja kaupasta ja sitten niitä samoja purkkeja toiseen suuntaan kierrätykseen. Niitä tulee käsittämätön määrä yhdellä lapsella, tyhmyyksissäni esikoinen meillä oli piltti-lapsi. Eipä muuten ole ollenkaan niin laaja repertuaari kelpaavissa ruuissa kun kakkosella, joka meillä aloitti sormiruokaillen ja syö nykyään ihan mitä vaan.

Eikä vähiten vaikuttava tekijä ole kustannukset. Ne purkkiruuat on törkeän kalliita. Aina on hätävarana pari kaapissa, mutta kakkosella niistä paukkui päiväykset yhteen aikaan.

Ja onhan lapsella käsittämättömän hauskaa tutustua hyvin konkreettisesti uusiin makuihin. Kukkakaali ripeltyy ihanan pieniksi muruiksi, rajuustoa on hauska pyydystää kulhosta ja mikäs sen mukavampaa kun puuroon upotetuilla pikku kätösillä haroa tukkaa, omaa tai äidin.

Sormiruokailijan perheessä eläis hyvinkin yksi pieni kana keittiön pöydän alla sinne tippuvilla muruilla, paloilla ja muilla. Mutta siihen kohtaan armas mieheni vetää rajan, kanaa ei kuulemma saa tuoda sisälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti